ASPIRASI BARU
Menyusur Transformasi Menterjemah Aspirasi

Salam ukhuwah! Selamat melayari blog yang membicarakan.......
ASPIRASI BARU - "MENYUSUR TRANSFORMASI, MENTERJEMAH ASPIRASI"
Muqaddimah dan ucapan sulung penulis menyampaikan Salam Aspirasi di sini.


Dikelolakan oleh BHM - Ahli UMNO Bhg. Ampang, Selangor.

Khairy Selar Mahfuz Bersikap Hipokrit


Dakwaan Mahfuz Tidak Berasas - Khairy


SEREMBAN 14 Mei - Tidak ada 'tangan-tangan ghaib' yang mencampuri urusan Mahkamah Rayuan dalam membuat keputusan terhadap kemelut politik di Perak.

Demikian tegas Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin sebagai reaksi terhadap dakwaan Pas kononnya Barisan Nasional (BN) mempengaruhi keputusan Mahkamah Rayuan berhubung isu pelantikan Menteri Besar Perak.

Sebaliknya beliau berkata, Ketua Penerangan Pas, Mahfuz Omar yang membuat dakwaan tidak berasas dalam isu tersebut.

''Dakwaan Mahfuz itu mencerminkan sikap hipokrit pihak pembangkang,'' katanya pada sidang akhbar selepas majlis penyerahan jawatan Ketua Pemuda UMNO negeri di Wisma UMNO Negeri Sembilan dekat sini hari ini.

Kelmarin, Mahkamah Rayuan membenarkan permohonan Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir menangguhkan keputusan Mahkamah Tinggi Isnin lalu yang mengisytiharkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar yang sah.

Menurut Khairy, pembangkang tidak memberikan sebarang ulasan sedemikian apabila keputusan Mahkamah Tinggi sebelum itu memihak kepada Mohammad Nizar.

''Namun apabila Mahkamah Rayuan membenarkan permohonan Zambry pada keesokannya, kedengaran suara-suara sumbang mendakwa keputusan itu memihak kepada BN serta terdapat konspirasi di sebaliknya," ujarnya.

-- Utusan Online - Pautan asal di sini.

0 comments:

Post a Comment

MAKLUMAN KEPADA PENGUNJUNG !!

Mohon jasabaik semua pengunjung semoga komentar yang dilontarkan menepati kehendak perbincangan dan tidak lari daripada tajuk asalnya.

Sila berikan kerjasama menggunakan bahasa secara lebih berhemah dan bersopan santun supaya perbincangan kita lebih bermanfaat dan sampai kepada aspirasi sebenar. Matlamat dan objektif haruslah diutamakan.

"BAHASA JIWA BANGSA"

Sekian dimaklumkan. Salam perjuangan.

Followers